Solution Architects till PostNord Strålfors. Nordic IT

Vill du vara delaktig i att skapa ett avtryck i en digital transformation i ett tekniskt kommunikationsbolag genom att arbeta med lösningsarkitektur? I så fall bör du fortsätta läsa! Din uppgift blir att stödja företaget och dess kunder med effektiva systemstöd vilket bidrar till företagets resultat och lönsamhet.


Vårt team

Du kommer att ingå i ett team om 7 personer, vilka är sysselsatta med allt som rör arkitektur- och processarbete över hela företagsgruppen hos PostNord Strålfors. Du kommer att arbeta tätt ihop med och rapportera till Strålfors’ enterprisearkitekt för att planera och leverera på olika initiativ inom applikationsdomänen.

Ditt ansvarsområde

Utgående från arkitekturenheten, ansvarar du för, driver och utvecklar kontinuerligt arkitekturen inom ett dedicerat ansvarsområde (applikation) i sin helhet i PostNord Strålfors så att den är aktuell, förankrad och stöder verksamheten och dess utveckling. I den dagliga gärningen kommer du att ha tät kontakt med beslutsfattare inom Nordic IT, övriga affärsfunktioner, högsta ledningen, samt även drifts- och utvecklingsansvariga och vårt SAFe-tåg. Ditt uppdrag blir att stödja IT-leveransen utifrån av Postnord Strålfors antagna ramverk och krav.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Utformar IT-arkitekturer utifrån verksamhetens krav och gällande tekniska förutsättningar och verkar för IT-arkitekturens helhet i PostNord Strålfors.
 • Stödjer beställaren i att omforma affärskrav till realiserbar IT-arkitektur.
 • Informerar affärsutvecklare och beställare om möjligheter med befintlig och ny teknik.
 • Är aktivt föreslående i projekt/förvaltningar.
 • Värderar olika IT-arkitektoniska lösningar.
 • Granskar IT-tekniska kravspecifikationer för utveckling, upphandling och outsourcing, liksom offertsvar och systemdesign, så att de överensstämmer med beställarens krav och PostNord Strålfors IT-arkitektur. 
 • Deltar i framtagande och förvaltning av PostNord Strålfors IT-arkitektur.
 • Inom ramen för PostNord Strålfors processer ansvar för att:
  -Ta fram realiserbara IT-arkitekturkoncept optimalt för utvecklingsinitiativet och PostNord Strålfors.
  - IT-arkitekturkonceptet genomgår en granskning av Arkitekturrådet.
  - Göra beräkning av IT-kostnader som underlag till Affärsnyttovärdering.

De egenskaper vi önskar att du har

Du skall ha ett oerhört starkt leveransfokus och personligt driv, demonstrera en förmåga att anlägga olika perspektiv på dina och andras aktiviteter. Vi tror att du skall ha ett vi-perspektiv på problemlösning och ha god sinnesnärvaro även under svår press. Strålfors' ledord är Närvarande, Pålitlig och Hållbar och detta behöver du som kan vara aktuell för denna roll förkroppsliga. Att ha ett inkluderande förhållningssätt och ett öppet sinnelag, med förmåga att tänka okonventionellt är välkommet.  Du måste vara en synnerligen god kommunikatör, då detta är vitalt i en arkitektroll.

Vårt önskemål om din kompetens

 • En högskoleutbildning inom system- eller datavetenskap eller motsvarande.
 • God kunskap om arkitektur-ramverk och solution design.
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arkitekturarbete inom IT.
 • Kunskap om och erfarenhet av arbete med lösningsarkitektur.
 • Kunskap om och erfarenhet av systemutveckling, god förståelse för mjukvaruutvecklingsprocessen.
 • Erfarenhet av agila utvecklings- och förändringsprojekt inom IT.
 • Erfarenhet av modelleringsverktyg till stöd för IT-arkitektur med fokus på lösningar.
 • Erfarenhet av arkitekturarbete på molnplattformar, t ex Azure, GCP, AWS samt Red Hat OpenShift är önskvärt.
 • Certifieringar inom ITIL 4 och SAFe är meriterande.
 • Certifieringar inom arkitektur på molnplattformar, såsom MS Azure, GCP och AWS är meriterande.

Vi erbjuder dig

En stimulerande och spännande tillvaro väntar hos oss och vi erbjuder förutom pension, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid- och plats.

Placeringsort är i Malmö, där restauranger, affärer och service finns nära till hands. Varifrån arbetet fysiskt utförs går dock att arrangera efter den personliga situationen. Tjänsten kommer att innebära en del resande, då vi finns på flera orter inom landet, samt i Finland, Danmark och Norge.

Är du intresserad?

Är du den vi söker? Vill du vara med och skapa framtidens digitala tjänster hos PostNord Strålfors? Skynda dig då att ansöka!

Kontakta Sophia Schwanborg, Manager Architecture and Process Management på telefon +46 703 47 88 65 om du vill veta mer.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Läs mer om PostNord Strålfors på www.stralfors.se

Mer om karriär på PostNord Strålfors

Meet-our-people_16-9.jpg

Träffa våra medarbetare

Hör från våra anställda hur det är att jobba på PostNord Strålfors.

For-students_16-9.jpg

För studenter

PostNord Strålfors samarbetar med skolor och universitet. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa en bra relation med dig som student och vi värdesätter kunskapsdelning.

Linkedin_16-9_transp.png

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på LinkedIn och ta del av nyheter och aktiviteter inom vår verksamhet. Här publicerar vi också löpande information om lediga tjänster som du kan söka.