IT-Säkerhetsarkitekt till PostNord Strålfors

Vill du vara del av ett företag som spelar en viktig roll i den nordiska kommunikationsinfrastrukturen och som är mitt i en intensiv digital transformation? Vår kultur präglas av högt kundfokus, starka samarbeten, en vilja att alltid utvecklas och laget före jaget. Vi söker nu en IT-säkerhetsarkitekt till vårt nordiska team, IT-Security som vill hjälpa till att driva vårt arbete inom IT-säkerhet. IT-organisationen består av drygt 100 personer och är central för Strålfors produktutveckling & drift. PostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder.

Drivs du av att lösa komplexa problem? Har du ett stort intresse av att förstå verksamheten och vad som är viktigt för de olika delarna av verksamheten? Vi letar efter en IT-säkerhetsarkitekt som tycker om att bygga relationer med olika intressenter i hela organisationen, oavsett om de har tekniska roller eller inte. Om du dessutom är strukturerad och van att hantera stora mängder information och göra det lätt för andra att förstå, då är du kanske den vi letar efter!

 

Ansvarsområden

Som IT-säkerhetsarkitekt kommer du att spela en nyckelroll i att utforma och implementera robusta säkerhetsramar för att skydda våra system och data. Dina ansvarsområden kommer att inkludera:

 

Säkerhetsarkitekturdesign

Utveckla och upprätthålla en omfattande IT-säkerhetsarkitektur som överensstämmer med affärsmål och praxis i branschen.

Designa, granska och implementera säkerhetspolicys, standarder och procedurer.

 

Riskhantering

Identifiera och bedöma potentiella säkerhetsrisker och sårbarheter.

Samarbeta med tvärfunktionella team för att utveckla strategier för riskminimering.

 

Implementering av säkerhetslösningar

Leda implementeringen av säkerhetslösningar, inklusive brandväggar, intrångsdetektion/-förebyggande system, slutpunktsskydd och kryptering.

Genomför säkerhetsgranskningar av applikationer och infrastruktur.

 

Incidenthantering

Utveckla och upprätthålla incidenthanteringsplaner.

Koordinera och leda aktiviteter för incidenthantering kopplade till IT-säkerhet.

 

Säkerhetsmedvetenhet och träning

Utveckla och leverera säkerhetsträningsprogram för anställda.

Håll dig uppdaterad om de senaste cybersäkerhetshoten och teknologierna för att kontinuerligt förbättra organisationens säkerhetsläge. 

 

Din bakgrund

Relevant utbildning inom informationssäkerhet eller ett relaterat område. 5 års erfarenhet av IT-säkerhetsarkitektur och design. Bevisad erfarenhet av säkerhetsteknologier och lösningar. Erfarenhet av att ha arbetat i en modern utvecklingsorganisation & devops Stark förståelse för nätverk, system och applikationssäkerhet. God kommunikationsförmåga såväl muntligt som skriftligt, både på svenska och engelska.

 

Du som person

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som drivs och motiveras av eget ansvar och trivs i en kunskapsdelande och lösningsorienterad roll.  Du har ett strukturerat och pragmatiskt arbetssätt och trivs med att arbeta gentemot flera kontaktytor. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är en person med stor genomförandekraft, är initiativtagande, positiv och kommunikativ. Du har en stark analytisk ådra med känsla både för helhet och detaljer och du förstår vikten av att leverera en snabb och bra service.

 

Vad erbjuder vi dig?

Strålfors är en flexibel arbetsplats med en kultur som kännetecknas av öppenhet, omtänksamhet och god kommunikation. Strålfors erbjuder diverse förmåner med syfte att värna om våra medarbetares hälsa och välmående. Vi erbjuder en hybrid-lösning av arbete på kontoret och arbete hemifrån.

Hybrid arbetsplats med placeringsort Stockholm, Malmö, Ljungby eller Alingsås

Du är välkommen med eventuella frågor till Robin Bengtsson, Team Manager Nordic IT                                                  Mail: robin.bengtsson@stralfors.se, telefon:  +46 70 956 16 00

 

Mer om karriär på PostNord Strålfors

Meet-our-people_16-9_221206.jpg

Träffa våra medarbetare

Hör från våra anställda hur det är att jobba på PostNord Strålfors.

For-students_16-9.jpg

För studenter

PostNord Strålfors samarbetar med skolor och universitet. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa en bra relation med dig som student och vi värdesätter kunskapsdelning.

Linkedin_16-9_transp.png

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på LinkedIn och ta del av nyheter och aktiviteter inom vår verksamhet. Här publicerar vi också löpande information om lediga tjänster som du kan söka.